Suoraan sisältöön
Suomen ulkoasiainministeriö

Työllä kehitystä 2010 - Ulkoasiainministeriö: Global.finland: Teemat: Työ

Ulkoministeriön kehitysviestintä, sp. VIE-30@formin.fi. Verkkojulkaisun päivitys on päättynyt 30.6.2014.
reuna

Työllä kehitystä

Työtä tehdään, jotta leipää syödään. Suomalaisen laulun sanat pätevät kaikkialla maailmassa. Lähes kaikki maailman ihmiset tekevät työtä toimeentulonsa eteen. Silti viidennes maailman työntekijöistä tienaa päivässä alle euron. Moninaisesta uurastuksestaan huolimatta he joutuvat selviytymään äärimmäisessä köyhyydessä. 

Työllä kehitystä -banneriTyötä on monenlaista: virallista ja epävirallista, palkallista ja vapaaehtoista, vakituista ja pätkää. työ tuottaa toimeentuloa, mutta mikä tahansa työ ei ole ihmiselle hyväksi. Kansainvälinen työjärjestö ILO muistuttaa, että työn on oltava säällistä ja ihmisarvoista eli vapaasti valittua, turvallista ja ihmisoikeuksia kunnioittavaa. 

Kehitysyhteistyöllä suomalaiset edistävät kehitysmaiden kansalaisten toimeentuloa ja kunnollisia työoloja. Hallituksen kehityspoliittisen ohjelman mukaan ”tavoitteena tulee olla, että kaikille työkykyisille olisi tarjolla ihmisarvoista työtä.” Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa Suomi tukee eri tavoin esimerkiksi maa- ja metsätaloutta, kestävää energian tuotantoa sekä pientä ja keskisuurta yritystoimintaa. 

Työllä kehitystä -sivusto taustoittaa työtä kuudesta eri näkökulmasta. Teemasivut avautuvat kahden kuukauden välein siten, että ihmisarvoisen työn ja työn moninaisuuden jälkeen työoloja käsitellään toukokuussa, muuttoliikettä heinäkuussa, nuorisoa syyskuussa ja yrittäjyyttä marraskuussa 2010. 

Minun työni -tarinat kertovat ihmisistä eri puolilla maailmaa. Lisäksi asiantuntijat ja muut suomalaisvaikuttajat pohtivat kirjoituksissaan globaalin työn tulevaisuutta vuonna 2020. 

Työllä kehitystä -teema näkyy vuoden 2010 aikana kaikessa ulkoministeriön kehitysviestinnän toiminnassa ja tapahtumissa, kuten Maailma kylässä -festivaalissa Helsingissä 29.–30. toukokuuta 2010. 

Helsingin yliopiston avoin yliopisto järjestää myös syksyllä 2010 työtä käsittelevän luentosarjan.

Tulosta Jaa kirjanmerkki

Tämä dokumentti

Päivitetty 13.8.2013


Tulosta Jaa kirjanmerkki
© Ulkoasiainministeriö 2006 | Tietoa palvelusta | kehitys.verkot@formin.fi
FORMIN.FINLAND.FI - ULKOASIAINMINISTERIÖ - UTSTRIKESMINISTERIET
Global.finland.fi on ulkoministeriön kehitysviestinnän verkkojulkaisu. Sen päivitys on päättynyt 30.6.2014.
Kirjoittajan nimellä varustetut artikkelit edustavat yksinomaan kirjoittajan kantaa.
© Ulkoasiainministeriö | Kehitysviestintä, Kanavakatu 3 C, 00160 Helsinki, sähköposti vie-30@formin.fi