Suoraan sisältöön
Suomen ulkoasiainministeriö

Kuvakertomuksia Afganistanista - Ulkoasiainministeriö: Global.finland: Globaalikasvatus: Afganistan

Ulkoministeriön kehitysviestintä, sp. VIE-30@formin.fi. Verkkojulkaisun päivitys on päättynyt 30.6.2014.
reuna

Kuvakertomuksia Afganistanista

Arjen designia Afganistanissa

Saviastiat Afganistan pieniAfganistan on kuuluisa itämaisista matoistaan, mutta taidokkaat puutyöt, lasi ja keramiikka sekä vaatteet ja muu design ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Maan käsityöperinne on erittäin rikas ja monipuolinen. Perinteiset menetelmät ja kuvioinnit elävät yhä paikallisten taiteilijoiden ja käsityöläisten töissä nykyaikaan sovitettuina.

Kabulin pienyrittäjät

Kabulin pienyrittäjät, kuva: Tatiana HeiskanenKabulissa erilaisia pienyrityksiä on joka puolella kaupungin kaduilla, etenkin vilkkaiden kulkureittien varrella basaarien ja asemien liepeillä. Perinteiset ammatit ovat kunniassa: leipä paistuu tandooriuunissa ja kebabit tirisevät samaan tapaan kuin satoja vuosia sitten.

Musiikki soi jälleen Afganistanissa

Afgaanityttö soittaa viulua, kuva: Tatiana HeiskanenVain vuosikymmen sitten, talibanin valtakaudella, kaikenlainen musiikki oli kiellettyä Afganistanissa. Tänä päivänä Afganistanin ensimmäisessä ja toistaiseksi ainoassa musiikkiopistossa on jo yli 150 opiskelijaa. Kabulissa toimiva Afghanistan National Institute of Music, ANIM, avattiin virallisesti kesällä 2010. Suomen suurlähetystö Kabulissa tukee opistoa paikallisen yhteistyön määrärahoistaan.

Poltettu koulu

Jäljellä mustuneita sivuja, kuva: Kristiina TuuraJahr Shah Baban kylän tyttökoulun kirjastosta jäi jäljelle vain muutamia mustuneita sivuja tuhkaläjässä, kun tuhopolttajat iskivät yli 900 oppilaan kouluun. Kylä sijaitsee Badakhshanissa kahden päivämatkan päässä Afganistanin pääkaupungista.

Tulosta Jaa kirjanmerkki

Tämä dokumentti

Päivitetty 12.8.2011


Tulosta Jaa kirjanmerkki
© Ulkoasiainministeriö 2006 | Tietoa palvelusta | kehitys.verkot@formin.fi
FORMIN.FINLAND.FI - ULKOASIAINMINISTERIÖ - UTSTRIKESMINISTERIET
Global.finland.fi on ulkoministeriön kehitysviestinnän verkkojulkaisu. Sen päivitys on päättynyt 30.6.2014.
Kirjoittajan nimellä varustetut artikkelit edustavat yksinomaan kirjoittajan kantaa.
© Ulkoasiainministeriö | Kehitysviestintä, Kanavakatu 3 C, 00160 Helsinki, sähköposti vie-30@formin.fi