Gå direkt till innehållet
Finlands utrikesministerium

Ytterligare understöd från Finland till Libanon och de palestinska områdena - Utrikesministeriet: Global.finland: Länder: Nyheter A-Ö

Utrikesministeriets utvecklingskommunikation, e-post: VIE-30@formin.fi. Webbplatsens updatering avslutades den 30.6.2014.
reuna
Nyheter, 1.9.2006

Ytterligare understöd från Finland till Libanon och de palestinska områdena

Finland bistår den tidiga återuppbyggnaden av Libanon med ytterligare 3 miljoner euro, meddelade utrikeshandels- och utvecklingsminister Paula Lehtomäki vid Libanonkonferensen i Stockholm den 31 augusti. Biståndet inriktas till humanitär minröjning, sanering av oljespill och biståndsarbete inom den sociala sektorn. Finland beviljade under fientligheterna Libanon 1,5 miljoner euro i humanitärt bistånd.

Lehtomäki upprepade vid Libanonkonferensen i Stockholm den 31 augusti Europeiska unionens starka stöd för Libanons återhämtning efter det förödande kriget.

Fredagen den 1 september står Stockholm värd för en konferens om den humanitära situationen i de palestinska områdena. Finland är berett att offentliggöra sitt ytterligare bistånd på 1,5 miljoner euro till de palestinska områdena vid konferensen den 1 september. Finland har i år understött FN:s biståndsarbete bland palestinska flyktingar med 4,1 miljoner euro.

Pressmeddelande: Starkt EU-stöd i Stockholm för Libanons återhämtning, på agendan även situationen i Gaza

 

Skriv ut Dela

Detta dokument

Uppdaterat 1.9.2006


Skriv ut Dela
© Utrikesministeriet 2006 | Information om webbsidor | kehitys.verkot@formin.fi
FORMIN.FINLAND.FI - ULKOASIAINMINISTERIÖ - UTSTRIKESMINISTERIET
Global.finland.fi är en webbplats om utvecklingsfrågor och global fostran. Webbplatsens updatering avslutades den 30.6.2014.
Namnförsedda artiklar publicerade i global.finland representerar enbart skribentens egna åsikter.
© Utrikesministeriet | Utvecklingskommunikation, Kanalgatan 3 C, 00160 Helsingfors, e-post VIE-30@formin.fi