Suoraan sisältöön
Suomen ulkoasiainministeriö

Suomi jatkaa varovaisesti Kenian apua - Ulkoasiainministeriö: Global.finland: Maat: Uutisia

Ulkoministeriön kehitysviestintä, sp. VIE-30@formin.fi. Verkkojulkaisun päivitys on päättynyt 30.6.2014.
reuna
Lehdistötiedotteet, 7.7.2006 | Ulkoministeriö

Suomi jatkaa varovaisesti Kenian apua

Tiedote 222/2006
7.7.2006

Kenian ja avunantajayhteisön välit ovat viime kuukausina heikentyneet maassa paljastuneiden korkean tason korruptiotapausten vuoksi. Suomi jatkaa ainakin toistaiseksi kehitysyhteistyötä Kenian kanssa. Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäen tekemän päätöksen mukaan yhteistyöhankkeissa edetään vaiheittain, ja maan tilannetta seurataan tarkasti. Yhteistyötä ei haluttu keskeyttää, jotta köyhimpien asemaa kohentavaa pitkäjänteinen työ ei vaarannu. Myös muut avunantajat jatkavat pääosin yhteistyöohjelmiaan. 

Meneillään olevia kahta ohjelmaa jatketaan toistaiseksi suunnitelmien mukaisesti. Oikeussektorin uudistusohjelma tähtää vastuullisen ja avoimen hallinnon luomiseen. YK:n kehitysohjelman kautta annetaan tukea köyhyyden nujertamista, koulutusta ja terveydenhuoltoa koskevien kehitystavoitteiden saamiseksi osaksi Kenian omia toimintaohjelmia.

Käynnistymässä olevissa energia- ja metsäohjelmissa edetään vaihe kerrallaan. Hankkeiden jatkoa harkittaessa kiinnitetään huomiota sekä energia- ja metsäsektoreiden että koko kehitysyhteistyön yleisiin toimintaedellytyksiin.

Kenia on yksi Suomen pitkäaikaisista yhteistyömaista, ja sen apua on ollut tarkoitus kasvattaa merkittävästi. Nykyisessä tilanteessa siihen ei näytä olevan mahdollisuutta.

Suomen kahdenvälinen hanke- ja ohjelma-apu Kenialle oli noin kolme miljoonaa euroa vuonna 2005. Suomi ei anna Kenialle suoraa budjettitukea.

Myös EU seuraa Kenian tilannetta ja käy vuoropuhelua hyvän hallinnon edistämisestä ja kehitysyhteistyön edellytyksistä maan hallituksen kanssa. Suomi nykyisenä EU-puheenjohtajamaana vetää näitä keskusteluja kenialaisten kanssa.

Kenia kuuluu matalan tulotason maihin ja on 154. sijalla YK:n inhimillisen kehityksen indeksillä 177 maan joukossa.

Lisätietoja: yksikön päällikkö Sirpa Mäenpää, puh. 09 1605 6260, ja lähetystöneuvos Vuokko Heikkinen, puh. 09 1605 6413, Itä- ja Länsi-Afrikan yksikkö

Tulosta Jaa kirjanmerkki

Päivitetty 7.7.2006


Tulosta Jaa kirjanmerkki
© Ulkoasiainministeriö 2006 | Tietoa palvelusta | kehitys.verkot@formin.fi
FORMIN.FINLAND.FI - ULKOASIAINMINISTERIÖ - UTSTRIKESMINISTERIET
Global.finland.fi on ulkoministeriön kehitysviestinnän verkkojulkaisu. Sen päivitys on päättynyt 30.6.2014.
Kirjoittajan nimellä varustetut artikkelit edustavat yksinomaan kirjoittajan kantaa.
© Ulkoasiainministeriö | Kehitysviestintä, Kanavakatu 3 C, 00160 Helsinki, sähköposti vie-30@formin.fi