Gå direkt till innehållet
Finlands utrikesministerium

Information om webbplatsen - Utrikesministeriet: Global.finland

Utrikesministeriets utvecklingskommunikation, e-post: VIE-30@formin.fi. Webbplatsens updatering avslutades den 30.6.2014.
reuna

Information om webbplatsen

Global.finland.fi är en webbtjänst om utvecklingsfrågor och global fostran. Global.finland.fi riktar sig till i första hand till den inhemska publiken och betjänar på finska och svenska. Nyheternas tyngdpunkt ligger på samarbetsländernas invånares vardag och hur utvecklingssamarbetet förverkligas i praktiken.

Teknisk information

Webbplatsen kan visas på alla vanliga webbläsare utan plug-in-program eller andra extra program. Tjänsten fungerar även utan javascript.

Webbplatsen är optimerad för följande webbläsare och nyare versioner än dessa:

 Operativsystem

Webbläsare

Leverantör

Version

Prioritet

W2K3

IE

Microsoft

6.0

1

Win XP

IE

Microsoft

6.0

1

Win XP

FireFox

Mozilla

1.0

1

Win 2000

IE

Microsoft

6.0, 5.5

1

Win 2000

Opera

Opera

7.5

2

Win 2000

Firefox

Mozilla

1.0

1

Win 2000

Mozilla

Mozilla

1.7

2

Win 2000

NC

Netscape

7.2

2

Mac OS X

Safari

Apple

1.2

1

Mac OS X

IE

Microsoft

5.2

2

Mac Classic (OS 9)

NC

Netscape

6.0

2

Linux

Mozilla

Mozilla

1. 4

2

 Specialprogram

För att kunna se och lyssna på programmen under Aktuellt -> Bandningar måste användaren ha ett RealPlayer-program, som kan laddas ner från nätet. En gratisversion av programmet finns bland annat på adressen http://www.live.sonera.com/live/popup_index.html.

Det går också att läsa allt innehåll under rubriken Aktuellt med hjälp av RSS feed (Really Simple Syndication/Rich Site Summary). Du kan beställa den senaste informationen i nyhetskategorin med en RSS-läsare. Då slipper du att konstant kontrollera om det finns nytt material på webbplatsen.

RSS-läsare finns att få gratis på nätet. Information om RSS feed finns bland annat på adresserna http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss, http://www.talentum.com/rss-ohje.jsp och http://www.yle.fi/rss-ohjeet.html.

Om sidorna

Uppe till höger på alla sidor finns språkversionerna, en översikt, feedback och sökning.

Språkversionerna öppnar den finskspråkiga delen av webbplatsen. Också i samband med enskilda dokument ser du om informationen i fråga är tillgänglig på finska.

Översikten har ett index där du genom att klicka på plustecknet inför rubriken kan öppna underrubriker för att komma till innehållet på sidorna.

Med hjälp av feedbackblanketten kan du skicka kommentarer till enheten för utvecklingspolitisk information.

Sökfunktionen fungerar med hjälp av fritextsökning. Den avancerade sökningen möjliggör användning av asterisk (*) för att ersätta ordslut och orden AND eller OR för att kombinera flera ord. Rangordningen av resultaten av textsökningen baserar sig på funktionerna i Microsoft SQL Server. Den statistiska metoden som används heter Jaccard coefficient. Metoden rangordnar sökorden på basis av

  • hur ofta sökordet förekommer i hela materialet
  • hur ofta sökordet förekommer i det aktuella dokumentet

I högra kantenpå de enskilda sidorna finns språkversionerna och länkar till andra relaterade webbplatser. Länkarna är indelade i tre grupper: mer på webbplatsen, mer hos övriga utrikesförvaltningen och mer på internet.

  • Mer på webbplatsen innebär att det finns relaterad information på samma webbplats.
  • Mer hos övriga utrikesförvaltningen innebär att det finns relaterad information på ministeriets och beskickningarnas webbplatser och kampanjer.

  • Mer på internet innebär att det finns relaterad information på webbplatser som inte administreras av utrikesförvaltningen.

Upphovsrätt och länkar

Rättigheterna till texter, foton och bandinspelningar på dessa sidor äger utrikesministeriet eller någon annan som nämns i samband med materialet. Någon annan än ministeriet kan alltså äga rättigheterna till bilderna, men ministeriet har avtalat om rätten att använda bilderna.

Det är tillåtet att länka till sidorna och citera texter, men källan måste då absolut nämnas. Om du vill använda materialet på annat sätt måste du komma särskilt överens om det med utrikesministeriet.

Det är absolut förbjudet att länka till enskilda bilder.

Behandling av personuppgifter

Webbplatsen registrerar inte personuppgifter som kunde leda till identifiering av enskilda användare. Endast för att kunna svara på feedback behöver vi kontaktuppgifter till personen som gett feedback.

Ansvar

Utrikesministeriet ansvarar för webbplatsens innehåll och vår avsikt är att uppdatera informationen så ofta som möjligt. Vi strävar efter att snabbt korrigera eventuella fel.

Ministeriet ansvarar inte för riktigheten i informationen på utomstående webbplatser som vi länkar till.

Närmare upplysningar

Webbplatsen administreras av enheten för utvecklingsinformation,e-post kehitys.verkot@formin.fi.

 

Skriv ut Dela

Detta dokument

Uppdaterat 28.1.2008


Skriv ut Dela
© Utrikesministeriet 2006 | Information om webbsidor | kehitys.verkot@formin.fi
FORMIN.FINLAND.FI - ULKOASIAINMINISTERIÖ - UTSTRIKESMINISTERIET
Global.finland.fi är en webbplats om utvecklingsfrågor och global fostran. Webbplatsens updatering avslutades den 30.6.2014.
Namnförsedda artiklar publicerade i global.finland representerar enbart skribentens egna åsikter.
© Utrikesministeriet | Utvecklingskommunikation, Kanalgatan 3 C, 00160 Helsingfors, e-post VIE-30@formin.fi