Suoraan sisältöön
Suomen ulkoasiainministeriö

Talviteltat ovat löytäneet avuntarvitsijat Pakistanissa - Ulkoasiainministeriö: Global.finland: Maat: Uutiset maittain A-Z

Ulkoministeriön kehitysviestintä, sp. VIE-30@formin.fi. Verkkojulkaisun päivitys on päättynyt 30.6.2014.
reuna
Uutiset, 4.4.2006

Talviteltat ovat löytäneet avuntarvitsijat Pakistanissa

w_um_teltat1Suomen lahjoittamat talviteltat on otettu tyytyväisenä vastaan Pakistanin koleassa kevätsäässä. Ulkoasianministeriö myönsi Suomen Punaiselle Ristille 2,7 miljoonaa euroa humanitaarista apua, jolla se hankki 6 000 talviasuttavaa telttaa. Teltat toimitetiin Pakistanin koilliseen provinssiin, joka kärsi lokakuussa sattuneesta maanjärityksestä pahoin. Lisäksi rahalla hankittiin kamiinoja, myrskylyhtyjä ja kattopeltejä.

Punainen Risti vieraili maaliskuussa Tandahin kylässä, johon telttoja on jaettu. Kylän kolmesta tuhannesta talosta tuhoutui noin puolet.

Hussan Rehmanin 10-henkinen perhe on asunut Suomen tuella hankitussa teltassa joulukuusta lähtien. Sitä ennen perhe asui pressun alla, joten kaksikerroksinen, muovipohjainen teltta on tuonut merkittävän parannuksen asumisoloihin. Telttojen mukana on jaettu pressuja, huopia ja täkkejä, joilla perhe on vuorannut teltan. Lisäksi perhe on saanut kiettiövälineitä ja kerosiinilla toimivan kamiinan.

”Olemme tyytyväisiä, koska teltassa on lämmin”, perheenpää kertoo tulkin avustuksella. ”Punaisen Ristin teltat ovat olleet alueella suosituimpia, koska ne ovat talviasuttavia.”

Hussan Rehman työskenteli ennen maanjäristystä rakennusmiehenä. Hänen talonsa tuhoutui järistyksessä pahoin, mutta sen pystyy miehen arvion mukaan vielä korjaamaan. Hän aikoo aloittaa työt, kunhan saa hankittua rahaa ja rakennusmateriaaleja. Punainen Risti on jakanut kylissä työkaluja ja kattopeltejä, mutta varsinaisesta jälleenrakennuksesta vastaa maan hallitus. Se on luvannut jakaa jokaiselle perheelle 175 000 rupiaa (reilut 2 000 euroa) talojen korjaamiseen.

Johanna Lassy-Mäntyvaara

Kirjoittaja vieraili Pakistanin maanjäristysalueella maaliskuussa 2006 Suomen Punaisen Ristin tiedottajana.

Tulosta Jaa kirjanmerkki

Tämä dokumentti

Päivitetty 16.5.2006


Tulosta Jaa kirjanmerkki
© Ulkoasiainministeriö 2006 | Tietoa palvelusta | kehitys.verkot@formin.fi
FORMIN.FINLAND.FI - ULKOASIAINMINISTERIÖ - UTSTRIKESMINISTERIET
Global.finland.fi on ulkoministeriön kehitysviestinnän verkkojulkaisu. Sen päivitys on päättynyt 30.6.2014.
Kirjoittajan nimellä varustetut artikkelit edustavat yksinomaan kirjoittajan kantaa.
© Ulkoasiainministeriö | Kehitysviestintä, Kanavakatu 3 C, 00160 Helsinki, sähköposti vie-30@formin.fi