Suoraan sisältöön
Suomen ulkoasiainministeriö

Maailmalta - Kambodzha: Naisilla on vain voitettavaa - Ulkoasiainministeriö: Global.finland: Julkaisut: Kehitys-Utveckling / Artikkelit

Ulkoministeriön kehitysviestintä, sp. VIE-30@formin.fi. Verkkojulkaisun päivitys on päättynyt 30.6.2014.
reuna
Uutiset, 23.5.2003

Maailmalta - Kambodzha: Naisilla on vain voitettavaaKambodzhan naisilla on vähän hävittävää ja paljon voitettavaa heinäkuun parlamenttivaaleissa. Maan parlamentin 122 edustajasta on nykyisin naisia vain viisitoista. Pääministeri Hun Senin hallitukseen naisministereitä on kelpuutettu kaksi.

Kambodzhan naisten mediakeskus (WMCC) ponnistelee tilanteen muuttamiseksi. Sen 22-jäseninen radioryhmä keskittyy vaalien alla ajankohtaisiin ongelmiin, kuten nais- ja lapsikauppaan, aidsiin ja muihin terveyshuoliin sekä perheväkivaltaan.

”Kutsumme ohjelmissamme puolueiden edustajat vastaamaan kysymyksiin, joita saavat toimittajien ohella esittää myös kuuntelijat”, WMCC:n radio-osaston johtaja Chea Sundaneth kertoo. Lähetysten kuuluvuusalueella asuu 70 prosenttia kambodzhalaisista.

Kambodzhalainen kansalaisjärjestö Naiset vaurauden puolesta valistaa naisia, jotta heistä tulisi päteviä ehdokkaita ja viisaita äänestäjiä. ”Eri puolilla maata on kyvykkäitä naisia, joita politiikassa kaivataan. Pyrimme saamaan heidät liikkeelle”, järjestöä johtava Nanda Pok sanoo.

Hän kertoo viime vuoden kunnallisvaalien rohkaisevista kokemuksista: järjestön kouluttamista 5 000 naisehdokkaasta tuhat valittiin kuntien päätöksentekoelimiin.

(MARWAAN MACAN-MARKAR, IPS/ PHNOM PENH)

Kehitys - Utveckling 2/2003

23.05.2003

Tulosta Jaa kirjanmerkki

Päivitetty 23.5.2003


Tulosta Jaa kirjanmerkki
© Ulkoasiainministeriö 2006 | Tietoa palvelusta | kehitys.verkot@formin.fi
FORMIN.FINLAND.FI - ULKOASIAINMINISTERIÖ - UTSTRIKESMINISTERIET
Global.finland.fi on ulkoministeriön kehitysviestinnän verkkojulkaisu. Sen päivitys on päättynyt 30.6.2014.
Kirjoittajan nimellä varustetut artikkelit edustavat yksinomaan kirjoittajan kantaa.
© Ulkoasiainministeriö | Kehitysviestintä, Kanavakatu 3 C, 00160 Helsinki, sähköposti vie-30@formin.fi