Gå direkt till innehållet
Finlands utrikesministerium

Bildberättelse: Malier flyr till Burkina Faso - Utrikesministeriet: Global.finland: Länder: Nyheter A-Ö

Utrikesministeriets utvecklingskommunikation, e-post: VIE-30@formin.fi. Webbplatsens updatering avslutades den 30.6.2014.
reuna
Bildberättelser, 1.10.2012

Malier flyr till Burkina Faso

Konflikten i norra Mali har gjort att hundratusentals människor flytt från sina hem. Uppskattningsvis 175 000 malier lever som flyktingar i sitt eget land och ytterligare en kvarts miljon har flytt till grannländerna, främst till Burkina Faso. Flyktingströmmen inträffar samtidigt som Sahelområdet plågas av en allvarlig livsmedelskris, som berör nästan 20 miljoner människor.

I flyktinglägret Mentao som finns i norra delen av Burkina Faso tror man att cirka 20 000 flyktingar uppehåller sig, och i hela landet är deras antal cirka 60 000. Flyktingarna började ta sig över gränsen vårvintern 2012.

Vissa flyktingar är nomader men största delen av dem är stadsbor som inte är vana vid lägerliv. Regnperioden för med sig ytterligare problem då den torra jorden svämmar över på grund av hällregnen.

Röda Korset och FN:s flyktingorganisation UNHRC befarar att flyktingantalet i Burkina Faso kommer att stiga till 100 000 om konflikten i Mali utvidgas.

Text: Sanna Negus
Bilder: Tatu Blomquist ja Andreas von Weissenberg

Tuaregiman
Människor i lägret
Familj
I säkerhet
Fawla Sadeq
Till brodern
250 000
Tvätt
Ny omgivning
Tvätta sig

 

© Utrikesministeriet 2006 | Information om webbsidor | kehitys.verkot@formin.fi
FORMIN.FINLAND.FI - ULKOASIAINMINISTERIÖ - UTSTRIKESMINISTERIET
Global.finland.fi är en webbplats om utvecklingsfrågor och global fostran. Webbplatsens updatering avslutades den 30.6.2014.
Namnförsedda artiklar publicerade i global.finland representerar enbart skribentens egna åsikter.
© Utrikesministeriet | Utvecklingskommunikation, Kanalgatan 3 C, 00160 Helsingfors, e-post VIE-30@formin.fi