Suoraan sisältöön
Suomen ulkoasiainministeriö

Minun unelmani: Eteläsudanilainen miinanraivaaja haluaa yliopistoon - Ulkoasiainministeriö: Global.finland: Maat: Uutiset maittain A-Z

Ulkoministeriön kehitysviestintä, sp. VIE-30@formin.fi. Verkkojulkaisun päivitys on päättynyt 30.6.2014.
reuna
Uutiset, 19.9.2012

Minun unelmani: Eteläsudanilainen miinanraivaaja haluaa yliopistoon

28-vuotias Male Jackson Benjamin on elänyt lapsesta asti sodan keskellä.

Male Jackson Benjamin, Etelä-Sudan. Kuva: Alfred HuberEteläsudanilainen Male Jackson Benjamin umelmoi, että hänen lapsensa saisivat elää rauhallisessa ja demokraattisessa Etelä-Sudanissa. Kuva: Alfred Huber

Kuka olet?

Olen 28-vuotias Male Jackson Benjamin Etelä-Sudanista Waun kaupungista. Elin lapsuuteni Ugandassa. Minulla on yksi sisko ja neljä veljeä. Isäni vammautui 1980-luvulla kranaatista.

Suoritin peruskoulun katolisessa lähetyskoulussa. Työskentelin koko lapsuuteni erilaisissa apupojan tehtävissä ja peltotöissä. Palasin kotimaahani vuonna 2005.

Olen naimisissa ja minulla on kaksi poikaa, kolmevuotias Robert ja puolivuotias Richard.

Mitä työtä teet ja mikä on koulutuksesi?   

Työskentelen NPA:n (Norwegian People’s Aid) miinanraivaajana Rokon-kylän lähellä noin 100 kilometriä Jubasta pohjoiseen.

Työnantaja on kouluttanut minut tehtävääni ja olen oppinut paljon kansainvälisiltä työtovereiltani. Työskentelen kuusi viikkoa yhteen menoon ja sen jälkeen minulla on kaksi viikkoa vapaata.

Millainen on elämäsi kymmenen vuoden päästä?  

Toivon, että voisin työskennellä maani hallitukselle ja auttaa maatani turvallisuuskysymyksissä. Tarvitsen yliopisto-tutkinnon päästäkseni valtion palvelukseen. Toivon, että kymmenen vuoden päästä olen kyennyt rahoittamaan opinnot työlläni.

Haluaisin opiskella kotimaassani, jotta voisin olla perheeni kanssa. Opiskelupaikkoja on vähän, ja moni lähtee opiskelemaan ulkomaille Keniaan, Ugandaan tai Egyptiin.

Mistä asioista unelmoit? 

Olen elänyt lapsesta asti sodan keskellä. Unelmoin siitä, että lapseni saisivat elää rauhallisessa ja turvallisessa ympäristössä itsenäisessä ja demokraattisessa Etelä-Sudanissa, jossa heimot elävät rauhassa keskenään ilman sisällissotaa ja kaikilla on riittävästi ruokaa.

Unelmoin myös hyvästä korkeakoulututkinnosta ja työpaikasta.

Toivon, että eteläsudanilaiset miehet oppivat tekemään tuottavaa työtä ja rakentamaan yhteiskuntaa. Aikaisemmin valtaosa miehistä ei tehnyt työtä, sillä perheet elivät kotieläinten kasvatuksella ja naiset huolehtivat eläinten hoitamisesta.

Alfred Huber
Päivi Arvonen

Tulosta Jaa kirjanmerkki

Tämä dokumentti

Tässä palvelussa myös

Päivitetty 14.9.2012


Tulosta Jaa kirjanmerkki
© Ulkoasiainministeriö 2006 | Tietoa palvelusta | kehitys.verkot@formin.fi
FORMIN.FINLAND.FI - ULKOASIAINMINISTERIÖ - UTSTRIKESMINISTERIET
Global.finland.fi on ulkoministeriön kehitysviestinnän verkkojulkaisu. Sen päivitys on päättynyt 30.6.2014.
Kirjoittajan nimellä varustetut artikkelit edustavat yksinomaan kirjoittajan kantaa.
© Ulkoasiainministeriö | Kehitysviestintä, Kanavakatu 3 C, 00160 Helsinki, sähköposti vie-30@formin.fi