Gå direkt till innehållet
Finlands utrikesministerium

Idrott gör skolan lockande i Tanzania - Utrikesministeriet: Global.finland: Global fostran: Idrott gör skolan lockande i Tanzania

Utrikesministeriets utvecklingskommunikation, e-post: VIE-30@formin.fi. Webbplatsens updatering avslutades den 30.6.2014.
reuna
Bildberättelser, 11.9.2012

Idrott gör skolan lockande i Tanzania

Idrott är som ett gemensamt språk, och med idrottens hjälp kan man också göra utvecklingssamarbete. Den tanzaniska frivilligorganisationen Sports Development Aid (SDA) främjar barns skolgång, sunda levnadsvanor och jämställdhet med hjälp av idrott.

I Tanzania är en vanlig fotboll en lyxprodukt, som bara de rikaste har råd att köpa. Därför kan några funktionsdugliga idrottsredskap vara verkliga dragplåster, som lockar också sådana elever till skolan som annars bara går sporadiskt går dit.

SDA:s projekt har fått finansiering av Finlands utrikesministeriums medel för utvecklingssamarbete. SDA:s finländska partner är Liikunnan kehitysyhteistyö Liike rf.

Bilder och text: Anna Kuokkanen

Mera idrottstimmar
Alla får spela!
Bollar av plastpåsar
Deltagarna får pris
Hälsofostran
Kvinnor sportar
Utbildning åt lärare
Idrottsglädje

 

© Utrikesministeriet 2006 | Information om webbsidor | kehitys.verkot@formin.fi
FORMIN.FINLAND.FI - ULKOASIAINMINISTERIÖ - UTSTRIKESMINISTERIET
Global.finland.fi är en webbplats om utvecklingsfrågor och global fostran. Webbplatsens updatering avslutades den 30.6.2014.
Namnförsedda artiklar publicerade i global.finland representerar enbart skribentens egna åsikter.
© Utrikesministeriet | Utvecklingskommunikation, Kanalgatan 3 C, 00160 Helsingfors, e-post VIE-30@formin.fi