Suoraan sisältöön
Suomen ulkoasiainministeriö

Kuvakertomus: Etiopialainen kahviseremonia - Ulkoasiainministeriö: Global.finland: Globaalikasvatus: Etiopialainen kahviseremonia

Ulkoministeriön kehitysviestintä, sp. VIE-30@formin.fi. Verkkojulkaisun päivitys on päättynyt 30.6.2014.
reuna
Kuvakertomukset, 12.7.2012

Etiopialainen kahviseremonia

Etiopia ei ole pelkästään kahvin alkuperäismaa, vaan siellä on oma omaleimainen kahvikulttuurinsa vielä tänäkin päivänä. Kahvia juodaan paljon kuin Suomessa konsanaan, mutta vahvana espressona ja pieninä annoksina.

Tästä kirjoittaa myös Tuomo Niemelä Vihreä Afrikka -kirjassaan: ”Itäafrikkalaisen savimajan pihapiiri on paras paikka sille, joka haluaa hyvää kahvia; pavut poimitaan omasta pensaasta, eikä niitä tarvitse säilyttää; ne paahdetaan saviruukussa hiilloksella, murskataan huhmaressa ja kiehautetaan pannukahvin tapaan. Parempaa kahvia ei saa missään maailmassa.”

Etiopiassa kaupungissa ja maaseudulla kahviseremoniaa tarjoavat tienvarsien kodit ja kahvilat, joissa on kutsuvasti ovi auki. Seremonian erikoisuus on kahvin kanssa tarjoiltava popcorn.

Kuvat ja teksti: Petri Pellikka

Birtukan Tsegaye
Kahviseremonia
Alkukahvi
Etiopianakaasia
Hurmealbitsia
Kahvifarmari
Kahvinpesutehdas

 

© Ulkoasiainministeriö 2006 | Tietoa palvelusta | kehitys.verkot@formin.fi
FORMIN.FINLAND.FI - ULKOASIAINMINISTERIÖ - UTSTRIKESMINISTERIET
Global.finland.fi on ulkoministeriön kehitysviestinnän verkkojulkaisu. Sen päivitys on päättynyt 30.6.2014.
Kirjoittajan nimellä varustetut artikkelit edustavat yksinomaan kirjoittajan kantaa.
© Ulkoasiainministeriö | Kehitysviestintä, Kanavakatu 3 C, 00160 Helsinki, sähköposti vie-30@formin.fi