Suoraan sisältöön
Suomen ulkoasiainministeriö

Minun unelmani: Peloton arki Libyassa ja vapaus matkustaa - Ulkoasiainministeriö: Global.finland: Maat: Uutiset maittain A-Z

Ulkoministeriön kehitysviestintä, sp. VIE-30@formin.fi. Verkkojulkaisun päivitys on päättynyt 30.6.2014.
reuna
Uutiset, 11.7.2012

Minun unelmani: Peloton arki Libyassa ja vapaus matkustaa

"Suuri haaveeni on päästä kannustamaan Libyan jalkapallojoukkuetta vuonna 2022 Qatarin maailmanmestaruuskisojen finaaliotteluun", sanoo nuori libyalainen kahvilatyöntekijä.

Libya demokratia. Gamal Hassan Al-Fitoury. Kuva: Alfred HuberTripolilainen 18-vuotias Hassan on tyytyväinen kahvilatyöntekijä. Kuva: Alfred Huber

Kuka olet?

Olen 18 -vuotias Gamal Hassan Al-Fitoury Libyan pääkaupungista Tripolista. Asun perheeni kanssa kerrostalossa meren rannalla. Äitini on sairaanhoitaja ja isäni toimistotyöntekijä. Minulla on kaksi veljeä ja kolme siskoa. Olen vanhin poika ja siksi minun pitää osallistua perheeni elatukseen.

Mitä työtä teet ja mikä on koulutuksesi?

Työskentelen modernissa kahvilassa, jonka heimoni kaukaiset sukulaiset omistavat. Tällaisia paikkokja ei ollut ennen vallankumousta, jolloin kaikki kahvilat olivat perinteisiä kahviloita vesipiippuineen. Meillä on myynnissä myös länsimaisia kahvileipiä.

Olen käynyt peruskoulun ja kolmevuotisen keskikoulun, joka antaa pätevyyden myyntityöhön. Vallankumouksen takia en voinut jatkaa opintojani.

Millaiseksi kuvittelet elämäsi kymmenen vuoden päästä?

Kymmenen vuoden päästä Libya on yhtenäinen ja kaikilla on paremmat mahdollisuudet elämään. Olen ehkä opiskellut lisää tai ainakin saan hyvää palkkaa. Kymmenen vuoden päästä minulla on vaimo ja vähintään kaksi lasta sekä hyvä taloudellinen tilanne, jotta voin kouluttaa lapseni.

Mistä asioista unelmoit?

Koska olen syntynyt ja kasvanut meren rannalla, olen aina haaveillut voivani palvella maatani merivoimissa. 

Toivon, että tulevaisuudessa libyalaisten ei enää tarvitse pelätä koko ajan kuten ennen vallankumousta. Toivottavasti heimot voivat toimia yhteistyössä, ja Libyan kolme pääaluetta pysyvät yhdessä eikä uutta sisällissotaa tulee enää koskaan.

Unelmoin, että lapseni saavat kasvaa vapaassa ja demokraattisessa yhteiskunnassa.

Unelmoin myös siitä, että libyalaiset saavat matkustaa vapaasti. Suuri haaveeni olisi päästä kannustamaan Libyan jalkapallojoukkuetta vuonna 2022 Qatarin maailmanmestaruuskisojen finaaliotteluun.

 Teksti: Päivi Arvonen ja Alfred Huber

Minun unelmani

Minun unelmani -tarinat kertovat ihmisistä eri puolilla maailmaa. Haastattelut ilmestyvät vuoden 2012 aikana 2–3 tarinan kuukausitahtia. Voit ehdottaa kiinnostavia haastateltavia toimituksellemme sähköpostitse kehitys.verkot (at) formin.fi.

Tulosta Jaa kirjanmerkki

Tämä dokumentti

Päivitetty 11.7.2012


Tulosta Jaa kirjanmerkki
© Ulkoasiainministeriö 2006 | Tietoa palvelusta | kehitys.verkot@formin.fi
FORMIN.FINLAND.FI - ULKOASIAINMINISTERIÖ - UTSTRIKESMINISTERIET
Global.finland.fi on ulkoministeriön kehitysviestinnän verkkojulkaisu. Sen päivitys on päättynyt 30.6.2014.
Kirjoittajan nimellä varustetut artikkelit edustavat yksinomaan kirjoittajan kantaa.
© Ulkoasiainministeriö | Kehitysviestintä, Kanavakatu 3 C, 00160 Helsinki, sähköposti vie-30@formin.fi