Suoraan sisältöön
Suomen ulkoasiainministeriö

Jaakko Kangasniemi: Kehitysmaiden bisnesympäristö voi olla hyvin luotaantyöntävä - Ulkoasiainministeriö: Global.finland: Ajankohtaista: Sitaatit

Ulkoministeriön kehitysviestintä, puh. 0295 351182. Verkkojulkaisun päivitys päättyi 30.6.2014.
flickr facebook
reuna
Sitaatit, 3.2.2012

sitaatti

Jaakko Kangasniemi. Kuva: FinnfundVaikeimmissa maissa bisnesympäristö voi olla hyvin luotaantyöntävä. Kun esimerkiksi Saksassa menee 17 työpäivää saada sähköt varastorakennukseen, Venäjällä se vie 272 työpäivää ja Sierran Leonessa 441 päivää. Ja kun Tanskassa tähän tarvitaan kolmen lupalapun täyttämistä, Bosnia ja Hertsegovinassa kymmenen.

On tahoja, jotka eivät edes halua tällaista järjestelmää purkaa, koska se tuottaa korruptiorahaa lupalappujen päällä istujille. Eivät nämä monimutkaisuudet vahinkoja ole." 

Finnfundin toimitusjohtaja Jaakko Kangasniemi antoi esimerkin byrokratian ja huonon hallinnon yritystoiminnalle tuottamista ongelmista. Kangasniemi puhui 2. helmikuuta ulkoministeriön järjestämässä Kehitysakatemiassa, joka on kehityspolitiikan perehdytysohjelma toimittajille.

 

Lisää kehitysmaiden bisnesympäristöstä Maailmanpankin raportista

 

Sitaatti

Sitaatit on Global.finlandin sarja, jossa pääosaan nousevat ihmiset - maailmalla ja Suomessa. Mitä he pohtivat pienistä ja isoista asioista? Mistä puhutaan Managuassa? Mikä kiukuttaa Kathmandussa? Lähetä digikuva henkilöstä (kasvo- tai tilannekuva) ja lyhyt sitaatti sähköpostitse kehitys.verkot (at) formin.fi. Tekstin pituus voi olla tekstiviestin 160 merkistä noin 500 merkkiin asti.

 

Tulosta Jaa kirjanmerkki

Päivitetty 3.2.2012


Tulosta Jaa kirjanmerkki
© Ulkoasiainministeriö 2006 | Tietoa palvelusta | kehitys.verkot@formin.fi