Suoraan sisältöön
Suomen ulkoasiainministeriö

Leymah Gbowee, Liberia: Äidit eivät enää rukoile rauhaa, he vaativat sitä - Ulkoasiainministeriö: Global.finland: Ajankohtaista: Sitaatit

Ulkoministeriön kehitysviestintä, puh. 0295 351182. Verkkojulkaisun päivitys päättyi 30.6.2014.
flickr facebook
reuna
Sitaatit, 15.12.2011

sitaatti

Leymah Gbowee, kuva: Flickr/Länsstyrelsen Upplasa län, CC BY-NC-SA 2.0[Nobelin rauhan] palkinto ei olisi voinut tulla parempaan aikaan. Aikaan, jolloin sekä globaalisti että paikallisesti keskustellaan siitä, miten paikalliset ihmiset ja aseistamattomat siviilit voivat auttaa ylösalaisin olevaa maailmaamme oikein päin. Aikaan jolloin aseistautumattomat siviilit – miehet ja naiset, pojat ja tytöt – haastavat diktaattorit ja näyttävät tietä demokratiaan ja ihmisten itsemääräämisvaltaan.

Palkinto tuli aikaan, jolloin aiemmin hiljaisina uhreina ja miesten vallan kohteina olleet naiset repivät alas sortavat muurit väkivallattomuuden lyömättömällä voimalla. Naiset asettavat nälän, köyhyyden, epätoivon ja puutteen rasittamat ruumiinsa aseiden piippujen eteen. Palkinto tuli aikaan, jolloin tavalliset äidit eivät enää rukoile rauhaa, vaan vaativat sitä sekä oikeutta, tasa-arvoa ja pääsyä mukaan poliittiseen päätöksentekoon.

Liberialainen rauhanobelisti Leymah Gbowee palkintoseremoniassa Oslossa 10. joulukuuta 2011 pitämässään luennossa.

Lue Leymah Gboween luento:

http://nobelpeaceprize.org/en_GB/laureates/laureates-2011/gbowee-2011/

 

 

Sitaatti

Sitaatit on Global.finlandin sarja, jossa pääosaan nousevat ihmiset - maailmalla ja Suomessa. Mitä he pohtivat pienistä ja isoista asioista? Mistä puhutaan Managuassa? Mikä kiukuttaa Kathmandussa? Lähetä digikuva henkilöstä (kasvo- tai tilannekuva) ja lyhyt sitaatti sähköpostitse kehitys.verkot (at) formin.fi. Tekstin pituus voi olla tekstiviestin 160 merkistä noin 500 merkkiin asti.

 

Tulosta Jaa kirjanmerkki

Päivitetty 16.12.2011


Tulosta Jaa kirjanmerkki
© Ulkoasiainministeriö 2006 | Tietoa palvelusta | kehitys.verkot@formin.fi