Suoraan sisältöön
Suomen ulkoasiainministeriö

Andile Mngxitama, Etelä-Afrikka: Etnisten ryhmien tasa-arvo on edelleen vain unelma - Ulkoasiainministeriö: Global.finland: Maat: Uutiset maittain A-Z

Ulkoministeriön kehitysviestintä, sp. VIE-30@formin.fi. Verkkojulkaisun päivitys on päättynyt 30.6.2014.
reuna
Sitaatit, 17.6.2011

sitaatti

Nyt, 35 vuotta myöhemmin, kun meillä on 17 vuoden kokemus vapaudesta, meidän täytyy kysyä: Onko Soweton lasten unelma ihmisarvoisesta ja laadukkaasta koulutuksesta kaikille toteutunut?

Vastaus on, surullista kyllä, 'ei'.

Etelä-Afrikan hallituksen muutama viikko sitten julkaisema raportti antaa surullisen kuvan mustien koulutuksesta. Sama pätee köyhyyteen, terveydenhuoltoon ja työllisyyteen. Aivan kuin eläisimme uudessa apartheid-järjestelmässä – erona entiseen vain se, että sitä johtavat mustat, jotka aiemmin taistelivat valkoisten johtamaa apartheidia vastaan. Siirtomaa-ajan jälkeisen Afrikan ironia näkyy myös Etelä-Afrikassa."
 

Eteläafrikkalainen mustien oikeuksien puolestapuhuja ja toimittaja Andile Mngxitama mielipidekirjoituksessaan Understanding black power in South Africa englanninkielisen al Jazeeran verkkosivuilla 16. kesäkuuta 2011.

 

 

Sitaatti

Sitaatit on Global.finlandin sarja, jossa pääosaan nousevat ihmiset - maailmalla ja Suomessa. Mitä he pohtivat pienistä ja isoista asioista? Mistä puhutaan Managuassa? Mikä kiukuttaa Kathmandussa? Lähetä digikuva henkilöstä (kasvo- tai tilannekuva) ja lyhyt sitaatti sähköpostitse kehitys.verkot (at) formin.fi. Tekstin pituus voi olla tekstiviestin 160 merkistä noin 500 merkkiin asti.

 

 

Tulosta Jaa kirjanmerkki

Tämä dokumentti

Päivitetty 17.6.2011


Tulosta Jaa kirjanmerkki
© Ulkoasiainministeriö 2006 | Tietoa palvelusta | kehitys.verkot@formin.fi
FORMIN.FINLAND.FI - ULKOASIAINMINISTERIÖ - UTSTRIKESMINISTERIET
Global.finland.fi on ulkoministeriön kehitysviestinnän verkkojulkaisu. Sen päivitys on päättynyt 30.6.2014.
Kirjoittajan nimellä varustetut artikkelit edustavat yksinomaan kirjoittajan kantaa.
© Ulkoasiainministeriö | Kehitysviestintä, Kanavakatu 3 C, 00160 Helsinki, sähköposti vie-30@formin.fi