Suoraan sisältöön
Suomen ulkoasiainministeriö

Minun työni: Viestintäkonsultti haluaa yksinkertaista elämää ja hyvän työn Etelä-Afrikassa - Ulkoasiainministeriö: Global.finland: Maat: Uutiset maittain A-Z

Ulkoministeriön kehitysviestintä, sp. VIE-30@formin.fi. Verkkojulkaisun päivitys on päättynyt 30.6.2014.
reuna
Uutiset, 29.3.2010

Minun työni: Hyvä työ ja yksinkertaista elämää

Aubrey Raseroka, 28, työskentelee Johannesburgissa ja Pretoriassa, jossa hän myös asuu yhdessä siskonsa ja veljensä kanssa. 

Mitä teet työksesi?

”Olen viestintä- ja strategiakonsultti. Minulla on yhteinen yritys kolmen ystäväni kanssa. Meillä on lukuisia asiakkaita, esimerkiksi Etelä-Afrikan yleisradioyhtiö SABC. Teen paljon viestintäsuunnitelmia ja markkinointia. Työni on kokopäiväinen. Vapaa-ajallani olen myös matkaopas. Olen aiemmin työskennellyt turismin kehittämiseksi Sowetossa ja Kapkaupungissa, joten tunnen matkailubisneksen hyvin.”

Aubrey Raseroka, kuva: Esa Salminen”Minulla ei ole varsinaista unelmatyötä. Tiedän silti, että haluan yksinkertaista elämää ja hyvän työn, jossa on joka päivä jotain haastavaa", Aubrey Raseroka sanoo. Kuva: Esa Salminen

Paljonko saat työstäsi palkkaa?

”Viestintäkonsultin palkka vaihtelee, mutta harvoin se ylittää 1 900 euroa kuussa. Matkailutyöstä saan lisätienestiä.”

Riittääkö palkkasi elämiseen?

”Tulen hyvin toimeen. Elän hyvin vaatimattomasti ja olen tyytyväinen perusasioihin. Äitini oli yksinhuoltaja, ja minun täytyi oppia selviytymään ja ottamaan vastuuta. Rahat menevät ruokaan ja asumiseen, jaamme kuluja sisareni ja veljeni kanssa. Olen silti onnistunut keräämään aika hyvän taidekokoelman.”

Miksi teet juuri tätä työtä?

”Opiskelin tiedotusoppia yliopistossa, mutta opintoni jäivät loppumetreillä kesken. Opin kuitenkin paljon, sain töitä, ja nyt pystyn kilpailemaan valmistuneiden kanssa. Monet opiskelukaverini tulevat nykyään kysymään minulta apua ja antavat konsulttitöitä!”

Pidätkö työstäsi?

”Kyllä, mutta ehkä työtä on liikaa. Välimatkat Gautengin provinssissa ovat käsittämättömät, ja käytän tuntikausia siirtymiseen paikasta toiseen.”

Oletko muuttanut tai harkinnut muuttamista työn perässä?

”Pretoriasta muutin Kapkaupunkiin, jossa asuin ja etsin asiakkaita. Sitten muutin Johannesburgiin. Sen jälkeen olen muuttanut monta kertaa Pretorian ja Johannesburgin väliä töiden perässä.”

Mikä on unelmatyösi?

”Minulla ei ole varsinaista unelmatyötä. Tiedän silti, että haluan yksinkertaista elämää ja hyvän työn, jossa on joka päivä jotain haastavaa.”

Teksti: Esa Salminen

Minun työni -sarjan tarinat kertovat ihmisistä eri puolilla maailmaa. Työllä kehitystä -teema näkyy vuoden 2010 aikana kaikessa ulkoministeriön kehitysviestinnän toiminnassa ja tapahtumissa, kuten Maailma kylässä -festivaalissa Helsingissä 29.–30. toukokuuta.

Tulosta Jaa kirjanmerkki

Tämä dokumentti

Päivitetty 29.3.2010


Tulosta Jaa kirjanmerkki
© Ulkoasiainministeriö 2006 | Tietoa palvelusta | kehitys.verkot@formin.fi
FORMIN.FINLAND.FI - ULKOASIAINMINISTERIÖ - UTSTRIKESMINISTERIET
Global.finland.fi on ulkoministeriön kehitysviestinnän verkkojulkaisu. Sen päivitys on päättynyt 30.6.2014.
Kirjoittajan nimellä varustetut artikkelit edustavat yksinomaan kirjoittajan kantaa.
© Ulkoasiainministeriö | Kehitysviestintä, Kanavakatu 3 C, 00160 Helsinki, sähköposti vie-30@formin.fi