Gå direkt till innehållet
Finlands utrikesministerium

Diabolo (Kina) - Utrikesministeriet: Global.finland: Global fostran: Diabolo

Utrikesministeriets utvecklingskommunikation, e-post: VIE-30@formin.fi. Webbplatsens updatering avslutades den 30.6.2014.
reuna

 

Diabolo
(Kina)

I Kina finns synnerligen skickliga jonglörer som hanterar diabolo (djävulssnurra) precis hur som helst med hjälp av två pinnar och ett snöre. Förr använde kinesiska handelsmän sig av en stor diabolo för att locka kunder.

En engelsk ambassadör som tjänstgjorde i Kina på 1700-talet förde med sig spelet till Europa. Diabolo blev särskilt populärt i salongerna och på gatorna i Paris och London. De allra finaste diabolosnurrorna gjordes av glas.

Spelets regler

Placera diabolon på ett bord och snöret under snurrans mitt. Snöret får vara en aning närmare den högra pinnen. Ta en pinne i varje hand och lyft dem, då börjar diabolon snurra längs snöret. Lyft pinnarna turvis. Diabolon glider nu från den ena sidan till den andra. Låt snöret bli lösare respektive spändare. Diabolon börjar låta när den rör sig tillräckligt fort.

Du kan försöka dig på kinesiska jonglörtrick. Släng upp diabolon i luften och fånga den med snöret eller ena pinnen. Två jonglörer kan kasta diabolon mellan sig. Den måste vara i rörelse hela tiden, annars fungerar inte tricken.

Skriv ut Dela

Detta dokument

Uppdaterat 13.11.2009


Skriv ut Dela
© Utrikesministeriet 2006 | Information om webbsidor | kehitys.verkot@formin.fi
FORMIN.FINLAND.FI - ULKOASIAINMINISTERIÖ - UTSTRIKESMINISTERIET
Global.finland.fi är en webbplats om utvecklingsfrågor och global fostran. Webbplatsens updatering avslutades den 30.6.2014.
Namnförsedda artiklar publicerade i global.finland representerar enbart skribentens egna åsikter.
© Utrikesministeriet | Utvecklingskommunikation, Kanalgatan 3 C, 00160 Helsingfors, e-post VIE-30@formin.fi