Gå direkt till innehållet
Finlands utrikesministerium

Stenleken (Zambia) - Utrikesministeriet: Global.finland: Global fostran: Stenleken (Zambia)

Utrikesministeriets utvecklingskommunikation, e-post: VIE-30@formin.fi. Webbplatsens updatering avslutades den 30.6.2014.
reuna

Stenleken (Zambia)

Stenleken (zambia)Man ritar en cirkel på marken, antingen med krita eller med fingret i sanden. I cirkeln lägger man en överenskommen mängd stenar, vanligen mellan åtta och tio stycken.

Den som börjar tar en sten i handen. Han slänger upp den i luften och flyttar en av de stenar som befinner sig innanför cirkeln så att den hamnar utanför, innan han tar emot den sten han slängt upp.

Om han lyckas flyttar får han flytta 2 stenar utanför ringen nästa gång, följande gång blir det 3 stenar, och så vidare. När han fått alla stenar ut från cirkeln slänger han upp en sten i luften och flyttar en annan tillbaks in i cirkeln. På så sätt fortsätter han tills han fått alla stenarna tillbaks in i cirkeln igen.

Om spelaren misslyckas går turen till följande. Det finns också en svårare variant av spelet där stenarna ligger i en grop istället för på slät mark.

Källa: Esa Salminen

Skriv ut Dela

Detta dokument

Uppdaterat 31.1.2008


Skriv ut Dela
© Utrikesministeriet 2006 | Information om webbsidor | kehitys.verkot@formin.fi
FORMIN.FINLAND.FI - ULKOASIAINMINISTERIÖ - UTSTRIKESMINISTERIET
Global.finland.fi är en webbplats om utvecklingsfrågor och global fostran. Webbplatsens updatering avslutades den 30.6.2014.
Namnförsedda artiklar publicerade i global.finland representerar enbart skribentens egna åsikter.
© Utrikesministeriet | Utvecklingskommunikation, Kanalgatan 3 C, 00160 Helsingfors, e-post VIE-30@formin.fi