Suoraan sisältöön
Suomen ulkoasiainministeriö

Koulutus kaikille: Ideoita opetukseen - Ulkoasiainministeriö: Global.finland: Globaalikasvatus: Koulutus kaikille (3.2011)

Ulkoministeriön kehitysviestintä, sp. VIE-30@formin.fi. Verkkojulkaisun päivitys on päättynyt 30.6.2014.
reuna

Koulutus kaikille: Ideoita opetukseen

1. Lue artikkeli Köyhyys pitää lapset poissa koulusta. Keskustele sen jälkeen parisi kanssa ainakin kahdesta aiheesta. Vaihtoehtoisesti voit kirjoittaa myös lyhyen esseen.

a) Lukuisat lapset ympäri maailman eivät pääse kouluun, sillä heidän pitää tehdä töitä tai heidän vanhemmillaan ei ole varaa maksaa koulunkäynnistä. Mitä sinä tekisit jos et kävisi koulua?

b) Monissa kehitysmaiden luokissa on paljon oppilaita, vähän opetusmateriaaleja ja pitkät koulumatkat. Tästä huolimatta koulunkäynti on oppilaille tärkeää. Mitkä kolme asiaa tai esinettä ovat sinun mielestäsi tärkeimmät sinun luokassasi? Voisitko käydä koulua ilman niitä?

c) Koulunkäynti kehitysmaissa avaa ovia tulevaisuuteen ja parantaa ihmisten elintasoa. Mitä hyötyä sinulle on ollut koulunkäynnistä? Mitä sellaista olet oppinut koulussa, mitä et vaihtaisi koskaan pois?

2. Mene sivulle http://www.globalis.fi/Tilastot/ ja valitse kaksi kehitysmaata. Vertaile lukutaidottomuutta ja peruskoulunkäyntiastetta maiden ja Suomen välillä. Mitä luvut kertovat sinulle? Laske kuinka monta oppilasta sinun luokallasi ei osaisi lukea, jos se olisi vertailemasi kehitysmaa.

3. Kuvittele, että heräisit eräänä päivänä lukutaidottomana. Miten se vaikuttaisi arkielämääsi tai harrastuksiisi? Kirjoita lyhyt tarina siitä, miten päiväsi eroaisi normaalista, jos et osaisi lukea. Mitä ajatuksia lukutaidottomuus sinussa herättää?

Tulosta Jaa kirjanmerkki

Tämä dokumentti

Päivitetty 15.4.2011


Tulosta Jaa kirjanmerkki
© Ulkoasiainministeriö 2006 | Tietoa palvelusta | kehitys.verkot@formin.fi
FORMIN.FINLAND.FI - ULKOASIAINMINISTERIÖ - UTSTRIKESMINISTERIET
Global.finland.fi on ulkoministeriön kehitysviestinnän verkkojulkaisu. Sen päivitys on päättynyt 30.6.2014.
Kirjoittajan nimellä varustetut artikkelit edustavat yksinomaan kirjoittajan kantaa.
© Ulkoasiainministeriö | Kehitysviestintä, Kanavakatu 3 C, 00160 Helsinki, sähköposti vie-30@formin.fi